Enkel ost med mange muligheter
Hjemmelaget kremost lager seg nesten selv. Det er dessuten en spennende prosess for barna å følge med på. Vi bruker yoghurt her, men et annet alternativ - som ikke trenger å henge over natten – er matyoghurt blandet med cottage cheese. Dere kan for eksempel blande inn frosne bær i blandingen så det blir litt mer spennende for barna.
Framgangsmåte
Ha yoghurten i et osteklede eller kjøkkenhåndkle, og knyt igjen med hyssing. Heng det opp over en bolle eller over vasken. La det henge og dryppe av seg i 2-4 timer, eller over natten. Når yoghurten har rent av seg, løft opp kledet og brett eller hell ostemassen over i en bolle. Finhakk eller riv urtene og rør dem inn i osten. Smak til med salt.Tips og medvirkning fra barna
- La barna helle yoghurten i kledet, knyte det igjen og henge det opp
- La barna hakke eller rive urtene og røre det inn i osten.