Barnehageforum - Barn kan! Rotgrønnsaker

Dette er en rett som helt fint kan gjøres klar dagen før

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
Dette er en rett som nesten lager seg selv. Grønnsaker som blir bakt i ovnen blir ofte søtere enn hvis de tilberedes på en annen måte. Dette er en fin måte å introdusere grønnsaker til barna. Dere kan også bytte
ut disse grønnsakene med det dere har liggende i kjøleskapet. Bruk helst økologiske
grønnsaker siden disse ikke har vært utsatt for sprøytemidler.

FRAMGANGSMÅTE

ingredienser til 16 barn og 4 voksne
1 kg poteter
1 kg gulrøtter
2 sellerirøtter eller kålrot
0,5 dl matolje
Salt
Pepper
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Kutt grønnsakene i noenlunde like store biter. Ha grønnsakene i to ildfaste
former med matolje, salt og pepper. Bak dem i stekeovnen i 30 minutter,
eller til de er myke.

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

 

  • Kutt og skrell de hardeste og største grønnsakene i mindre biter før barna får kutte resten
  • Fortell barna hva slags grønnsaker det er og hvor de gror
  • La barna lukte, smake og kjenne på grønnsakene før de stekes. Hold gjerne av noen biter med grønnsaker slik at barna kan sammenligne smaken på rå og bakt grønnsak når maten er ferdig.