Barnehageforum - Barn kan! Fiskeburger

Barn liker burgere!

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
Barn liker burgere! Burgeren kan serveres på et grovt hamburgerbrød, eller hvis dere har brød dere vil bruke opp kan dere servere burgeren på en toastet brødskive med litt hjemmelaget majones (se oppskrift side 21). Dere kan også servere burgeren med ovnsbakte grønnsaker (se oppskrift side 16).
Tips! Har dere tørt brød liggende kan dette brukes i burgeren. Bløtlegg innmaten fra brødet i litt melk før dere blander det inn i burgerdeigen.

FRAMGANGSMÅTE

ingredienser til 16 barn og 4 voksne
2 kg !sk, for eksempel laks
eller sei
5 ss gressløk, !nhakket fersk
eller 3 ss tørket
1 ss salt
2 ts pepper
Del fiskefiletene i litt mindre biter. Kjør 1,5 kg !sk i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Hakk 0,5 kg fisk med kniv for å få litt struktur i burgeren. Bland all fisken og tilsett gressløk, salt og pepper. Del blandingen i 20 deler og form til 20 burgere. Stek burgerne i margarin i ca 3-4 minutter på hver side.