Ertepålegg er grønt og det er morsomt

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn
kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.

I tillegg er det ganske søtt, Dere kan gjerne bruke frosne erter til å lage dette pålegget. Ertepålegget kan brukes som pålegg alene, eller sammen med for eksempel makrell i tomat.

FRAMGANGSMÅTE

ingredisenser til 16 barn og 4 voksne
10 dl ferske eller frosne erter
1 liter vann
5 ss friske urter
3 ss sitronsaft
3 ss matolje
Litt salt
Kok ertene i vann i 3 til 5 minutter. Hell av vannet. Tilsett urter, og kjør det til en jevn masse med stavmikseren. Smak til med sitronsaft, matolje og litt salt. Denne holder seg omtrent i en uke i kjøleskapet i et lufttett glass eller boks.

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

  • La barna mikse ertene sammen med en stavmikser
  • La barna presse sitronsaften over ertepålegget