Linser er fulle av proteiner og de er veldig sunne

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
De er også stappfulle av andre næringssto#er og gode smaker. Det beste er å bruke tørkede linser som man koker (det tar ikke mer enn rundt 20 minutter), eventuelt kan man bruke linser på boks.

FRAMGANGSMÅTE

INGREDIENSERtil 16 barn og 4 voksne
0,5 dl matolje
4 løk, finhakket
5 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser hakkede tomater, (400 grams bokser)
5 dl røde linser, tørre (1,5 l kokte)
4 liter grønnsaksbuljong
600 gram grønne bønner, ferske
eller fryste, grovhakket
1 ts malt kanel
1 ss paprikapulver
1 ss karripulver
Persille eller koriander, finhakket
Pepper
Salt
Surr løk og hvitløk i matolje i en gryte på middels varme til løken er blank og  myk. Tilsett krydder og tomater, la det småkoke i 15 minutter uten lokk. Tilsett de kokte linsene og grønnsaksbuljong. Kok opp. Rett før suppen skal serveres, tilsettes de grønne bønnene. Smak til med pepper og salt. Tilsett hakket persille eller koriander og server.

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

  • La barna kutte løk, bønner og urter
  • La barna smake og lukte på urtene og krydderet.