Hjemmelaget pasta er mye lettere å lage enn man skulle tro

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
Denne oppskriften kan dere bruke i de fleste supper. Egg kan
variere på størrelsen, noe som kan gjøre at pastadeigen enten blir for tørr
eller for klissete, så dere må tilpasse deigen litt etter eggene. Når den er ferdig
skal den føles smidig, og ikke klistre seg fast på hendene.

FRAMGANGSMÅTE

ingrediensertil 20 personer
6 dl mel
4 egg
¼ ts salt
Legg mel i en haug på bordet. Lag et krater i midten, knekk
i fire egg og strø over salt. Visp eggene forsiktig sammen med en gaffel, og
rør deretter melet inn fra kantene, litt etter litt. Kna dette sammen til en
smidig deig med hendene. Når deigen er jevn og !n kan dere la den hvile i 30 minutter
i kjøleskapet. Pakk den godt inn i plast så den ikke tørker ut. Riv pastadeigen
på et rivjern eller riv små biter av deigen med hendene over suppa et par
minutter før suppa er ferdig

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

  • Alle barna vil sikkert prøve, så del oppskriften i to lag to
  • krater
  • La barna lage kraterne og knekke eggene
  • La barna prøve å kna deigen sammen
  • Fortell også barna hvor mel og egg kommer fra