Fiskegrateng er populært, veldig enkelt å lage og det tar heller ikke lang tid
Kjøp rimelig fisk som for eksempel torsk, sei eller hyse. Hvis dere kjøper frossenfisk er det best å tine den over natten i kjøleskapet. Hvis dere skal bruke fisken samme dag kan dere tine fisken i en plastpose under rennende kaldt vann, eller legge den i saltet vann. Fjern fisken fra vannet med
en gang den er tint.
FRAMGANGSMÅTE
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kok makaroni, hell av vannet og sett på lokk til den skal brukes. Lag en jevning. Smelt margarin i en liten gryte, eller bruk Flytende margarin og visp inn mel. Når det er blandet godt sammen hell i litt og litt melk til jevningen tykner. Kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Smør to ildfaste former med margarin. Fordel jevningen på formene. Bland makaroni og fisk inn i jevningen. Knekk eggene over ingrediensene i formene og bland alt godt sammen. Når alt er jevnt fordelt i formene, ha på strøkavring. Stek fiskegratengen midt i stekeovnen i 30 minutter.TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA
- La barna røre i jevningen, knekke egg, kutte fiskefiletene i terninger og strø på strøkavring
- Snakk med barna om hva slags fisk det er og hvor den kommer fra.
- Fortell hvor melken kommer fra
- La barna se og lukte på muskattnøtten. Den skal ikke spises hel
- Bruk de ildfaste formene til å blande ingrediensene til fiskegratengen, så sparer dere utstyr
- Hvis jevningen klumper seg, kan dere bruke en stavmikser eller blender for å jevne den ut.