Den nødvendige omsorgen

Noen få ledige plasser igjen Hvis du ønsker å delta på årets Nordiske Impulser 13. og 14. mai, må du være rask med melde deg på. Følg linken for å melde deg på

Omsorg skal prege alle situasjoner i barnehagens indre liv, men omsorgen har likevel havnet i skyggen av læring i barnehagen. I faglige og politiske sammenhenger er begrepet lite vektlagt i dag. Sånn kan vi ikke ha det lenger! Det er nødvendig med et forsterket engasjement for omsorg i barnehagen og tydeliggjøring av dens egenart. Og vi må spørre: Er det mulig å gi god nok omsorg med for få voksne på avdelingen?

Velkommen til en konferanse som utelukkende handler om omsorg - hva, hvorfor og hvordan. Programmet for konferansen er klart. Vi har fått med oss 9 meget dyktige fagfolk fra Norge, Sverige og Danmark som vet mye om omsorg, og som er meget gode til å formidle sin innsikt!
 

Vi tilbyr deg faglig fordypning og nye argumenter i strevet for en bedre barnehage - basert på ny forskning og sterke opplevelser. Bli med du også, og sørg for at din barnehage blir skikkelig god på omsorg - et nødvendig grunnlag for all utvikling!
 

Hvordan den voksne bruker sin kompetanse og hva barna lærer

Her finner du teori og praksis koblet sammen på en oversiktlig og anvendlig måte. Det handler om de minste skolebarna.

Les mer >>

Sånn kan du hjelpe leken videre

Leken har en verdi i seg selv og skal være en gjennomgående del av barnehagenes tilbud i Danmark.

Les mer >>

Ulike læringssyn

Hvilket læringssyn har du? Er du bevisst ditt eget syn? Les artikkelen og du blir kanskje klokere på det.

Les mer >>

Skal vi vektlegge vennskap i barnehagen?

Nesten alle barnehager skriver i sine årsplaner at de vil vektlegge vennskap. Det står også i rammeplanen at barn skal få anledning til å få venner i barnehagen. Jeg har i mange år vært talskvinne for at vennskap er viktig – også for små barn. Hva er det som gjør at jeg nå har begynt å tvile?

Les mer >>

Lek på barnas premisser?

En gruppeoppgave til bruk i kollokviearbeid, personal- eller avdelingsmøter.

Les mer >>

Lekens utviklingshistorie

Hva er lek? Forfatteren gir oss her et innblikk i lekens historie

Les mer >>

Studietur til Reggio Emilia i uke 48, 26.11. – 02.12.2006

Hva med en tur til Reggio Emilia i høstmørket? Det norske Reggionettverket og Det danske Reggio Emilia nettvert arranterer en studietur i slutten av november

Les mer >>

Hva er de viktigste kjennetegn ved den frie leken?

Leken bygger lekestyrke – en personlig styrke som er en måte å forholde seg til virkeligheten på, og som vi kan bære med oss og benytte oss av gjennom hele livet!

Les mer >>

Nordiske Impulser 2014

Den nødvendige omsorgen

Les mer >>