Snodigheter ved perlebordet er en serie små og spennende historier du kan fortelle og undre deg over sammen med barna.
Mange barn tror at kua brukes som melkedyr og til kjøtt. Det er jo riktig, kua har også laget sitt eget ord som den stadig bruker, møøø.
I Sverige er kua helt sjef, der heter han som er sjef på slottet kungen, sikkert oppkalt etter en ku. Når kungen skal vise seg blant folket, drar han rundt i en vogn trukket av seks (ikke kuer men) hester. Høyt på vognen sitter han som styrer hesten, kusken, sikkert oppkalt etter en ku. Og sammen med kungen reiser alltid en tjener, han heter Kurt, sikkert oppkalt etter en ku. Kusken skal holde kustus på hestene både i kuling og kulde og ikke kutte svingene i byen.
Her en dag ble det født syvlinger. Et av barna døde raskt, men de andre ligger i kuvøse. Der får de kunstig lys og varme og hjelp til å puste. Det trenger ikke du men hvis det blåser stiv kuling, kan det ta pusten fra deg.
På skolegården ligger det ofte noen lokk på asfalten. De dekker en kum som uttales kom men skrives kum. Vet du forresten hvorfor du skal begynne på skolen? Det er for å få mer kunnskap. Klasserommet er som en kupé (slike små rom som er på tog) der en lærer kurrer uten å kue (spør voksne hvis du ikke skjønner alle ordene) og holder kustus på alle barna. Og tavleveggen er en kulisse der det ikke må skrives med kullstift men med kritt. I taket er det ingen kuppel men lysrør i kasser. Hadde du droppet skolen, ville du kanskje blitt kujon og det er ikke særlig kult.
Når du skal begynne i barnehagen må mor og far sende inn en kupong der navnet ditt er skrevet. I barnehagen er det mer avslappet, vi burde egentlig hatt en kurvstol til hvert barn. Og mye kunst på veggene, laget av barn uten kusma. Barnehagen er helt kurant så lenge ingen blir kuet og de voksne er litt kule.
Det finnes ingen kur mot kudilla. Men du kan jo telle hvor mange ord i denne fortellingen som er kuord.
Lykke til, vinneren får en sykkeltur til Kuba.