Lundbo Barnehage, Hamar

Som andre barnehager rundt om i landet, har også vi i Lundbo barnehage på Hamar åpent for barn som har foreldre med en samfunnskritisk arbeidssituasjon. Jeg skal ikke legge skjul på at dette er en spesiell situasjon og noe vi ansatte kjenner på, så vel som barna.

Vi har løst dette med at vi har fire faste ansatte som deler en arbeidsdag i to, ut i fra når foreldrene har behov. Dette gjør vi for å ivareta smittevernet rundt barn og ansatte og ikke minst for at det skal være de samme ansatte som er sammen med barna, for å skape trygghet. Jeg skal ikke legge skjul på at dette er en spesiell situasjon og noe vi ansatte kjenner på, så vel som barna.

Få rundt bordet under måltidet

Det var tydelig litt rart for minstemann på ett og et halvt år da vi under måltidet satt to ansatte og to barn rundt et stort bord. Blikket hans gikk fra den ene ansatte til den andre. Da er det ekstra fint at storebror på fem år er sammen med han, smilet sitter løst og han er ofte å se. Storebror på fem år, kan sette mer ord på situasjonen, og han lurte veldig på hvorfor det bare var de to som var i barnehagen sammen med oss. Etter kort tid konkluderte han raskt med at det jo var veldig fint også og at han hadde det bra sammen med lillebror og de andre. Vi snakket om at foreldrene hans er leger, og at de har en veldig viktig jobb med hjelpe de menneskene som var syke på grunn av coronaviruset, slik som at vi i barnehagen må hjelpe til med å holde åpent for noen barn.

 

Det var tydelig litt rart for minstemann på ett og et halvt år da vi under måltidet satt to ansatte og to barn rundt et stort bord. Blikket hans gikk fra den ene ansatte til den andre.

Barna viser forståelse

Vi ser at barn har oppfattet at dette er en spesiell situasjon og at de på sine unike måte viser forståelse. De har vært ekstra gode på håndhygiene og de har snakket åpent om at det ikke går an å kose og klemme på hverandre nå og at de ikke kan leke med vennene sine nå slik som før. Vi har mottatt meldinger fra foreldrene som sier at barna har det fint hjemme, og at de snakker om coronaviruset og om hvorfor de ikke kan være i barnehagen nå.