Advent og Lucia

Desember er forventningens tid, kanskje med lucia feiringen som høydepunkt i barnehagen. Her finner du litt bakgrunnsstoff.

Les mer >>

Julekort og pakkelapper

Hvorfor kjøpe julekort og pakkelapper når du kan lage de selv?

Les mer >>

Flerfamiliens julefeiring

Jesper skriver om julefeiring i ulike familiesammensetninger. Denne artikkelen egner seg bra for publisering på barnehagens hjemmeside.

Les mer >>

Juledekorering av vinduene i barnehagen

Det er vakkert og morsomt å dekorere vinduene med julemotiver i desember. Like morsomt er det ikke å fjerne det i januar. Her er et godt tips som gjør fjerning enkelt.

Les mer >>

Lag en juleengel av papptallerken

Denne juleengelen blir en flott julegave. Her er det også mange muligheter til kreativ dekorering. Litt vrient kan det være, men som dere ser her er det ikke så viktig med symmetri hele veien.

Les mer >>

Piperensernisser

Dette er en morsomt førjulsaktivitet og krever ikke så mye. Med litt hjelp fra de voksne kan dette være en fin aktivitet for 3-4 åringer.

Les mer >>

Å markere høytider i barnehagen

Vi bør lage et opplegg som ingen - verken Jehovas vitner, muslimer, humanetikere eller kristne - føler at de bør fritas fra.

Les mer >>

Juleaktiviteter

Fire enkle formingsoppgaver som kan gjøre ventingen på julaften kortere

Les mer >>

Lag et tre-dimensjonalt julekort

Dette prosjektet kan først synes vanskelig, men når ungene skjønner prinsippet bak "pop-opp"-kort, kan de lage slike kort helt selv. Det finnes mange varianter her også.

Les mer >>