En sunn og god fiskesuppe som er populær hos barna!

FAKTA Geitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.
Dere kan bruke fersk eller frossen  torsk, sei eller hyse. Suppa kan serveres med brød eller knekkebrød.

FRAMGANGSMÅTE

ingredienser til 16 barn og 4 voksne
0,5 dl matolje
5 sjalottløk, finhakket, eller
2 vanlige gule løk, finhakket
1 purre, finhakket
5 fedd hvitløk, finhakket
10 gulrøtter, skrelt og grovhakket
5 persillerøtter, skrelt og grovhakket
4 bokser hermetiske tomater
(400 grams bokser)
4 liter fiskebuljong
1,5 kg fiskefilet, i terninger
3 ss friske urter eller
2 ss tørket basilikum, oregano,
timian, fennikelfrø eller salvie
Salt
Pepper
Varm matoljen i en stor gryte og surr sjalottløk, løk og purre på middels varme til  det er mykt og blankt. Tilsett resten av grønnsakene, og surr dette i noen minutter før dere har i de hermetiske tomatene og fiskebuljongen. La det småkoke i 20 minutter. Trekk gryta av platen, ha i fiskebitene, og la dem trekke i 5-7 minutter. Smak til med friske eller tørkede krydderurter.