Snodigheter ved perlebordet er en serie små og spennende historier du kan fortelle og undre deg over sammen med barna.

Katter er myke som katter og vi sier gjerne at de har ni liv. Det har de vel sikkert ikke, de har nok bare ett liv, slik som du og jeg.

 

Katter har en voldsom lyst inne i seg til å klatre. De har skarpe klør de kan trekke inn i potene sine, og er smidig og myke. Derfor greier de fint å komme seg opp i høye trær. Der har de så fint at de gjerne blir i noen dager, før brannvesenet kommer med stigebil eller et menneske, gjerne en mann, klatrer opp med en langkost og risikerer livet for å berge katten.

 

Det er sjelden nødvendig å berge katten. Den kommer ned før eller siden. Og hvis den ikke greier å klatre ned, kan den hoppe. Noen kloke forskere som har undersøkt katter som ramler ned, har funnet ut at katten greier å snu seg i luften før den lander. Den detter aldri ned på ryggen! Selv når den faller bare en halv meter, rekker den å snu seg.

 

Den strekker alle lemmene og gjør seg lynraskt klar til landing. Dermed kan den fjære når den lander og gjøre landingen myk og fin. Forskerne fant ut at kattene faktisk kom bedre fra det når de falt fra 3. etasje i et hus enn fra 1. etasje. De tror det skyldes at katten får bedre tid til å forberede seg på landingen og at katten gjør kroppen bredere og bremser farten. 

 

Ikke prøv å være katt – det gjør veldig vondt.