Logg inn:
Logo
Lekelyst
med rom for lek 
I en tid hvor det er mange som har meninger om hva som er viktig å holde på med i barnehagen, er kunnskapen om leken ekstra viktig å holde fast ved. Dette kurset tar sikte på å gjøre personalet til lekekloke voksne som forstår hvordan de kan skape et rikt lekemiljø. 

Noe av det viktigste i et godt barneliv er å få fordype seg i lek. Leken er en drivkraft som ligger dypt i alle mennesker - en drift til å skape verdener i sandkassa, servere luftkaffe med største selvfølgelighet og ile ned rutsjebanen som supermann på viktig oppdrag. På dette kurset lærer du -

  • Å stå for at leken er en nødvendig og grunnleggende kilde til livslyst, læring og tilhørighe
  • Å forstå lek ved å sammenligne den med en engasjerende fortelling. Slik kan vi identifisere oss med det barna gjør, lese lek og forstå hvordan vi kan hjelpe, støtte og stimulere til lekelyst for alle.
  • Hvordan vi kan skape fysiske rom med materialer og møblering som gjør at barna får inspirasjon til å forfatte og fordype seg i skapende lek.
  • Noen grunnleggende tanker om hvordan voksne kan skape sosiale rom for lek, se sin rolle og delta slik barna trenger og ønsker.

 

Kurset byr på en rekke inspirerende bilder, ideer og eksempler som kan lokke fram lekeglede og kreativitet hos barn og voksne. Ønsker man et personale som har glød, kunnskap og lyst til å male barnehagen i lekens farger, er dette det rette kurset. Kurset passer for alle som arbeider i barnehage.

Kurset ledes av Trude Brendeland som har 16 års erfaring som førskolelærer.  Hun driver i dag inspirasjonsforetaket Fantasifantasten (www.fantasifantasten.no). I 2009 utga hun boken Magiske samlingsstunder og har siden vært rundt i Norge med kurs om samme emne.  Hun er nå aktuell med boka Fortell med meg! Denne boka kan fås kjøpt med rabatt på kurset.

Om du vil kan du bestille bøkene fra Trude allerede nå ved å gå inn i vår nettbutikk Barnehagebutikken.

 

 

 

TIPS EN VENN
Din e-post:
Ditt navn:
Mottagers e-post:
Mottager navn:
Melding:
PRAKTISK INFORMASJON
Pris pr. deltager : kr. 545,-
Ved flere enn  7 deltagere, kr.  495,- pr. deltager.
Medlem av Barnehageforum: Kr. 445,-
(Du må logge inn for å få medlemspris)
Sted og dato
 KURSHOLDER
Trude Brendeland
Barnehagelærer, forfatter og kursholder som er levende opptatt av rollelekens muligheter