Ånnerudtoppen barnehage i Asker har satt fokus på mat i barnehagen og gir oss her noen av sine favorittoppskrifter:
Fish&Chips
Dagens oppskrift er Gulrotsuppe:
6-8 porsoner:
2 stk. løk
1 kg gulrøtter
2 stk. buljongterninger eller to ss flytende buljong
3 dl. TINE crème Fraiche 10%
Salt og pepper
Skrell løken, hakk den i biter og stek den myk i en tykkbunnet kjele. Skrell gulrøttene og del dem i grove biter. Legg dem i en kjele og dekk med vann. Kok dem møre. Kjør gulrøttene glatt med en stavmikser. Bruk så lite av vannet som mulig og spe litt slik at konsistensen blir slik
du ønsker (helst litt tykk). Ha i buljongen og smak til med salt og pepper.
Ha i crème fraîche like før servering.
Flere artikler innen Matglede i barnehagen
Ånnerudtoppens favoritter
Ånnerudtoppen barnehage sprer matglede blant store og små i barnehagen
Les mer >>Barn kan! Hjemmelaget kremost
Enkel ost med mange muligheter
Les mer >>Barn kan! Squashlasagne
En annerledes lasagne som smaker friskt og godt
Les mer >>Barn kan! Fiskeburger
Barn liker burgere!
Les mer >>Barn kan! Pastasaus - Pizasaus - Tomatsuppe
Denne oppskriften på pastasaus er veldig enkel
Les mer >>Praksisfortellinger
Hvordan kan man bruke praksisfortellinger til å lære om og utvikle arbeidet i barnehagen?
Les mer >>Barn kan! Linsesuppe
Linser er fulle av proteiner og de er veldig sunne
Les mer >>Barn kan!
Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.
Les mer >>Ånnerudtoppens favoritter
Ånnerudtoppen barnehage sprer matglede blant store og små i barnehagen
Les mer >>