Barnehageforum - Barn kan! - Lunsjmuffins

Muffins er populært, og dette er et godt alternativ til de vanlige kakemuffinsene med mye sukker

FAKTAGeitmyra matkultursenter for barn har utviklet kurset ”Barn kan! Bedre mat i barnehagen – sammen med barna.” Til kurset er det utviklet et hefte med tips og ideer til inspirasjon for dere som arbeider med barn. Med tillatelse fra Geitmyra vil vi framover presentere innhold fra heftet. Kurset kan bestilles ved å følge denne linken.

De tar heller ikke lang tid å lage. Dere kan fylle muffinsene med hva dere vil. Spinat, feta, potet, bacon eller pølser er bare noen av de mange alternativene som finnes.

FRAMGANGSMÅTE

ingrediensertil 16 barn og 4 voksne,
ca. 40 muffins
4 egg
200 gram margarin, smeltet
3 dl skummet melk
3 dl yoghurt naturell
500 gram hvetemel
350 gram sammalt hvete
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss oregano
300 gram kokt skinke, i terninger
300 gram ost, i terninger
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Pisk eggene godt sammen i en stor bolle. Ha i melk, yoghurt og margarin. Mål opp alt det tørre; hvetemel, sammalt mel, bakepulver, salt og krydder og ha dette i samme bolle. Blant godt. Tilsett ost og skinke og rør alt forsiktig sammen. Fyll muffinsformer ca ¾ fulle. Stek muffinsene midt i stekeovnen i ca 20 minutter.

TIPS OG MEDVIRKNING FRA BARNA

  • La barna være med og kutte opp ost, skinke eller annet fyll
  • La barna være med på å røre sammen ingrediensene
  • La barna hjelpe til å ha muffinsdeigen i formene
  • Fortell barna hvor melet kommer fra