Logg inn:
SE! OI! KULT!
John Roald Pettersen   11.04.13
Utforsking og eksperimentering med det nære, sære og spektakulære
Møt Andreas Wahl på NORDISKE IMPULSER 2013 i Oslo i Mai

Naturvitenskap behøver ikke være vanskelig. Fysikeren Andreas Wahl har spesialisert seg på å vise at barn og voksne kan gjøre spennende eksperimenter med svært enkle hjelpemidler.

– Det hender jeg møter folk som synes fysikk lager stygge tall ut av vakker natur. At det tar bort magien. Jeg er ikke enig. Jeg mener fysikk åpner for en hel ny verden av magi og fantastiske tanker, sier Andreas Wahl.

Derfor kalte også fysikeren og vitenskapsformidleren sin første bok for Fysikkmagi. For det blir fort magi når Andreas tar fram sine enkle, hverdagslige remedier – ofte hentet fra kjøkkenet – og setter i gang. Du får stilt nysgjerrigheten din når det gjelder himmellegemer og dagligdagse fenomener. Du blir utfordret til å prøve selv med små, tøffe eksperimenter. Det handler om å undre seg over og utforske den verden vi har rundt oss.

– Noen tror naturvitenskap er vanskelig. Andre har dårlige erfaringer fra realfagstimene i skolen, og tror fysikk og kjemi er fjernt fra det de interesserer seg for. Men jeg vil vise at det er spennende og morsomt å eksperimentere. Vi trenger ikke kalle det fysikk eller kjemi heller. Vi kan si at vi leker oss med enkle hjelpemidler, og vi skal garantert får det morsomt!

Et par eksempler: Andreas får matpapir til å bli levende. Hvordan? Er det trylling? Magi? Eller vind? Og hva er det egentlig som skjer når han greier å slokke levende lys med to ingredienser fra kjøkkenskapet? Eller når han bretter et egg..?

Andreas Wahl har blant annet deltatt med Gatefysikk på Schrödingers katt (NRK1), han har deltatt I ekspertpanelet på Lyngbø og Hærlands Big Bang, og han har vært programleder i Barne-TV og Folkeopplysningen. Under Nordiske Impulser vil han vise at det er mulig å skape stor glede og entusiasme rundt naturvitenskap, også for barn i barnehagealder – og for voksne som ikke vet at de er interessert.

– Når jeg holder inspirasjonsforedraget Se! Oi! Kult! for lærere og førskolelærere, er de praktiske eksperimentene en viktig del. Men samtidig prøver jeg å understreke at dette handler om å leke og lære. Og at det er lov å undre seg, og lov å spørre. Det å stille spørsmål er egentlig det aller viktigste. Derfor er det også lov til ikke å vite, også for voksne!

Andreas er en entusiastisk formidler av naturvitenskap, og han jobber nå på heltid som formidler, forfatter, programleder og foredragsholder. Han har også en fast spalte i Aftenposten Junior. På nettstedet www.vitenwahl.no kan du lese mer om Andreas Wahl, og under Nordiske Impulser kan du se ham i fri dressur!


Denne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen. Dersom du vil ha tilgang til alle artikler har vi nå en kampanje på 6 måneders medlemskap. Se nedenfor.
TILBUD PÅ 6 MND. MEDLEMSKAP, KUN KR. 595,-
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på Barnehageforum!
Vi har i dag nærmere 3000 bhg og over 7000 aktive brukere.
Barnehage
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturanavn
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype
*Antall måneder *
* Du kan velge mellom 3, 6 eller 12 måneder. Du vil bli fakturert for hele perioden i en faktura.

* Mva. kommer i tillegg

Huk av for at du har leste våre avtalevilkår
 
DISKUTER ARTIKKELEN
 
 
Anbefalt
Kjell   30
Appen
Kommentar:

Årets NORDISKE IMPULSER har satt kreativiteten på dagsorden. Les mer om konferansen
RELATERTE ARTIKLER
En kjøkkenhage blir til
Aktiviteter i sommerbarnehagen
Snodigheter ved perlebordet - Epleslang og bærtyver
Energimåling i barnehagen
Skrukketrollterrarium