Logg inn:
Hva bør vi hete, og hvorfor?
Morten Solheim   28.09.11
Rammplanutvalget går inn for å endre vår yrkestittel til Barnehagelærer og utdanningen til Barnehagelærerutdanningen
I 2009 gjennomførte Barnehageforum.no en undersøkelse om hva barnehageansatte mente førskolelærernes tittel skulle være, i etterkant av regjeringens forslag om å endre tittelen. Siden den tid har diskusjonen dukket om igjen med ujevne mellomrom i ulike, og det siste tilskuddet til debatten kommer fra utvalget for ny rammeplan i førskolelærerutdanningen. Utvalget går inn for å endre både yrkestittelen og navnet på utdanningen til henholdsvis Barnehagelærer og Barnehagelærerutdanningen. På hjemmesiden til utvalget refereres det til Barnehageforums undersøkelse fra 2009, og det oppfordres samtidig til å sende inn diskusjonsinnlegg. Diskusjonen har imidlertid uteblitt, og utvalget har nå lagt frem sin innstilling.

Tallene fra 2009 viser at det kun var 8 % av de 1400 som svarte på undersøkelsen,  som synes barnehagelærer var en god tittel. Høgskolelektor Hilde D. Hogsnes analyserte den gang diskusjonen slik: - Tendensen, slik jeg leser den, viser to forhold. En stor andel førskolelærere ønsker ikke å ha barnehage som en del av yrkestittelen. Videre synes det å være motstand mot betegnelsen lærer, skrev Hogsnes på Barnehageforum.no i oktober 2009.Vi er interessert i å finne ut om det nå er en endring i synet på hva tituleringen vil være. 8 % er en relativt lav oppslutning, og det vil være interessant å se om den foreslåtte tittelen står sterkere blant barnehageansatte i dag, enn den gjorde i 2009. Vi oppfordrer dere derfor herved til å delta i undersøkelsen, samt å bruke diskusjonstråden nedenfor til å argumentere for hvorfor den tittelen du har gitt din stemme er den best egnede.

Relaterte saker i 2009:

Barnehageforum: Vil ikke hete barnehagelærer

Ragnhild Evensen: Ny yrkestittel

Hilde D. Hogsnes: Valg av ny yrkestittel

Solveig Østrem: Lærer vs. pedagog

Unni Bleken: Yrkestittelen bør fastsettes av utdanningsforbundetDenne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen. Dersom du vil ha tilgang til alle artikler har vi nå en kampanje på 6 måneders medlemskap. Se nedenfor.
TILBUD PÅ 6 MND. MEDLEMSKAP, KUN KR. 595,-
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på Barnehageforum!
Vi har i dag nærmere 3000 bhg og over 7000 aktive brukere.
Barnehage
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturanavn
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype
*Antall måneder *
* Du kan velge mellom 3, 6 eller 12 måneder. Du vil bli fakturert for hele perioden i en faktura.

* Mva. kommer i tillegg

Huk av for at du har leste våre avtalevilkår
 
DISKUTER ARTIKKELEN
Jeg vil kalle meg førskolelærer, bytt heller navn på barnehagen til førskole. Den er tross alt en del av utdanningsløpet, det har politikerne bestemt.
Elisabeth

14.08.13
Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
Velkommen til barnehagen
Tid for nye foreldre
Jeg leser en bok
Når debatten blir personlig - et tankespinn om å våge å mene noe
En samtale