Logg inn:
Seks skritt for å nå dine mål
Saskia Lawson-Gern - Væksthus for Ledelse   18.03.09
De fleste av oss har mål, men mange er ikke i stand til å oppnå målene de har satt eller å omsette dem i resultater
Mål er løfter som vi gir til oss selv for å oppnå noe som vi har satt oss for. Her får du 6 steg til hvordan du lett kan nå dine mål, store og små. En undersøkelse fra Harvard viste at kun 2 prosent av studentene skrev ned sine personlige mål. 20 år etter viste det seg at disse 2 prosentene hadde tjent mer penger enn de resterende 98 prosent til sammen. Også for lederen er det en viktig egenskap å sette seg mål. Ikke nødvendigvis økonomiske som i eksempelet fra Harvard, men personlige mål.
 
Det viktigste for at du skal kunne oppnå dine mål, er at du tror på ditt mål. Hvis du har den minste tvil om at du vil nå ditt mål, er det stor risiko for at du ikke lykkes. Det viktigste for at du skal kunne oppnå dine mål, er at du tror på ditt mål. Hvis du har den minste tvil om at du vil nå ditt mål, er det stor risiko for at du ikke lykkes. Du vil nemlig ikke gi 100 prosent for å nå målet. Derfor er det første skrittet for å nå ditt mål – å tro fullt og helt på at du vil lykkes.
 
Slik når du dine mål:
 
Si det høyt - Uttal ditt personlige eller arbeidsmessige mål høyt. For eksempel: ”Jeg vil dokumentere mine lederevner”.
 
Skriv ned - målet din kalender eller dagbok. Målet skal være tydelig og spesifikt. Det er lurt å bruke ordet ”jeg” og å skrive setningen i nåtid. For eksempel: Jeg tar en MBA innen dette året er omme. Jo mer spesifikk ditt mål er, jo lettere er det å oppnå det. Du kan også skrive ditt mål på post-it lapper som du setter på strategiske steder hvor du kan se dem hver dag.
 
List opp og organiser - Når du har skrevet opp ditt mål, så sett en deadline. Skriv også ned hva som skal til for at du kan nå ditt mål – hva er dine delmål og hvilke personer kan hjelpe deg på veien dit.
 
Les høyt - Les ditt mål høyt for deg selv i et par minutter hver dag. Dette vil plante ideen i din bevissthet og hjelpe til å skape den forandringen du ønsker. Ved å gjenta målet for deg selv, blir du mer tilbøyelig til å oppnå ditt mål. Din underbevissthet reagerer på positive og personlige ordrer, og dette bidrar høytlesingen til. 
 
Visualisering - Sette deg behagelig til på et stille sted hvor du kan visualisere at du enkelt oppnår målet ditt. For eksempel før går og legger deg om kvelden. Ikke begrens deg i dine tanker, men bruk den positive energien du får ut av å forestille deg suksess med ditt mål
 
Arbeid som fremmer ditt mål - Du skal hver uke gjøre noe som bringer deg nærmere ett eller flere av dine mål. Når du går gjennom og oppdaterer dine mål regelmessig, vil du snart kunne begynner å slette mål fra din liste. Gjenta denne prosessen hver gang du setter deg et nytt mål, det vil gjøre at du er på god vei til å nå målene med letthet og selvtillit. 
 

Denne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen. Dersom du vil ha tilgang til alle artikler har vi nå en kampanje på 6 måneders medlemskap. Se nedenfor.
TILBUD PÅ 6 MND. MEDLEMSKAP, KUN KR. 595,-
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på Barnehageforum!
Vi har i dag nærmere 3000 bhg og over 7000 aktive brukere.
Barnehage
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturanavn
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype
*Antall måneder *
* Du kan velge mellom 3, 6 eller 12 måneder. Du vil bli fakturert for hele perioden i en faktura.

* Mva. kommer i tillegg

Huk av for at du har leste våre avtalevilkår
 
DISKUTER ARTIKKELEN
Har både erfart selv, og sett andre nå mål på denne overnevnte måten. Når det har sagt, har jeg også sett mange mislykkes i sin måloppnåelse, blant annet fordi de ikke vil, nettopp "si målet høyt", for, hva hvis de mislykkes, og så videre. Selvhøytideligheten er en finurlig greie. Min erfaring er at nettopp fordi man "tør" å bestride janteloven, snakke om målene sine, så kan man, med tillit til livet, og seg selv, risikere å nettopp, oppnå mål :)
18.03.09
Har akkurat lest boka "the secret" av Rhonda Byrne og dette er hennar teori anvendt i praksis. Eg trur nok at dette er ein svært god måte å nå måla sine på :-) 
24.03.09

Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
Slik blir du en inneffektiv sjef
Elleve e-postregler
Hvordan holde effektive møter?
Krigen på skrivebordet ditt
Lederens verste karaktertrekk