Logg inn:
Barnevakta Pro - Alt på ett sted
Astrid Madsen   26.09.06
Er et administrativt dataverktøy utviklet spesielt for barnehager og SFO, både private og kommunale. Det er godt gjennomprøvd, enkelt å bruke og har mange funksjoner og muligheter.

Programmet Barnevakta ble født på begynnelsen av nittitallet.
– Nå har programutvikler Helge Antonsen i 4Dialog laget en ny og oppdatert versjon som også er tilrettelagt for private barnehager

- Jeg hadde et fint samarbeid med Furuset bydel i Oslo på begynnelsen av nittitallet om effektiv bruk av data. Underveis kom det fram at de hadde behov for et dataprogram med funksjoner tilpasset barnehagenes spesielle behov. Det var starten på Barnevakta, som senere er blitt oppdatert flere ganger, forteller Helge Antonsen. Han har lang og bred erfaring fra ledelse og programutvikling for en rekke større og toneangivende firmaer og institusjoner, og driver nå firmaet Dialog.

 

Mer profesjonell barnehagedrift

- Da vi lanserte Barnevakta i 1993var det nok litt tidlig, sier han. - Den gang var nok en del ledere i barnehager skeptiske og hadde datavegring. I dag ser vi en større grad av profesjonalisering, og dataverktøy er blitt en del av hverdagen for de fleste. Det er litt av bakgrunnen for at dialog nå velger å satse på barnehagene i samarbeid med Barnehageforum.

Før videreutviklingen av programmet har jeg jobbet med en brukergruppe, det er viktig med god kjennskap til barnehagene og hvilke funksjoner de trenger, mener han.

Skal funke i hverdagen

- Brukervennlighet er en selvfølge
- Programmet skal funke i hverdagen.
Det betyr blant annet at menystrukturen skal være enkel, slik at det er lett å finne fram til den funksjonen man trenger eller det man skal gjøre. Det er lagt inn flere nye funksjoner i den siste versjonen Barnevakta pro, sier han. Programmet gir mange muligheter for rasjonalisering. Større grad av kontroll og skreddersydde oversikter er en del av dette - og ikke minst muligheten for å samle all informasjon på ett sted.

- Flere funksjoner og bedre og mer brukervennlig design er de viktigste forbedringene i forhold til det forrige programmet. De nye funksjonene gjelder særlig private barnehager, men programmet egner seg også godt som kompletterende system til det kommunale, understreker Antonsen.

Mindre frustrasjon

- Til slutt har jeg lyst til å skryte litt, sier han, og ser ikke ut som om det er noe som skjer i utide. Intervjuet foregår i kantina til NRK, der Helge Antonsen er engasjert av statskanalen for å forbedre den tekniske kvaliteten av streaming for nett-tv og nettradio.

- Det beste beviset på et godt produkt og god programmering er at man trenger liten support. Det betyr at få av brukerne tar kontakt etter at programmet er installert og innkjørt. For kundene innebærer det også mindre frustrasjon. Hvis barnehagene opplever en enklere hverdag og er fornøyd med produktet, er også vi fornøyd, avslutter Helge Antonsen i dialog.

Program Barnevakta pro: Kr.4000,- ekskl. mva. rabatt for medlemmer av Barnehageforum og/eller abonnenter på Verktøykassa, og ved kjøp av flere programpakker.

• supportavtale pr. år: kr 1.000,- ekskl. mva
• Kurs for nye brukere arrangeres etter avtale.

Gå inn på www.barnehageforum.no  for å laste ned en gratis demoversjon av Barnevakta.
Bestilling: Gå inn på nettbutikken  eller ring Barnehageforum på telefon 21 53 03 30
For mer informasjon: se www.4dialog.no eller www.barnavakta.no   

Gå hit for å lese intervju med en styrer som har brukt Barnevakta i flere år


Denne artikkelen er åpen for alle

Du kan derfor lese hele artikkelen. Dersom du vil ha tilgang til alle artikler har vi nå en kampanje på 6 måneders medlemskap. Se nedenfor.
TILBUD PÅ 6 MND. MEDLEMSKAP, KUN KR. 595,-
Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på Barnehageforum!
Vi har i dag nærmere 3000 bhg og over 7000 aktive brukere.
Barnehage
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturanavn
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype
*Antall måneder *
* Du kan velge mellom 3, 6 eller 12 måneder. Du vil bli fakturert for hele perioden i en faktura.

* Mva. kommer i tillegg

Huk av for at du har leste våre avtalevilkår
 
DISKUTER ARTIKKELEN
 
 
Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
Fraværsoversikt- Statistikkmodul
Fraværsoversikt - Excell