Logg inn:
quote
quote
quote
quote

FOTOKONKURRANSE

fotokonkurranse Barnehageforum har gleden av å invitere deg til å delta i vår fotokonkurranse. Konkurransen vil gå gjennom hele året (ikke juli og august), og hver måned vil vi ha et tema. Vi kårer månedens bilde og i slutten av året kårer vi årets bilde blant et av månedens bilder. Du kan laste opp bilder til de andre temaene utenfor månedens tema (velg tema i menyen nedenfor)

Du kan også gi stemmer til bilde (se bildekarusellen nedenfor, trykk på et bilde for å åpne det og bla deg fram og tilbake og gi stemmer til de bildene du synes fortjener din stemme).

LAST OPP DITT BILDE OG DELTA I KONKURRANSEN
AKTUELT TEMA ER NÅ "UNDERSØKELSER OG OPPDAGELSER"
Fotograf:
 
Velg tema:
Kommentar:
 
Skriv f.eks. hva du har tenkt med bildet og eventuelt også tekniske spesifikasjoner hvis du har. F.eks om du har brukt blitz, blende, lukker, ISO eller om kameraet var innstilt på et spesielt program. (obs. Ikke krav om tekniske spesifikasjoner)
 • Uploaded % ( ) Total
 • Uploaded files: % () Total files:
 • Uploading file:
 • Elapsed time:  Estimated time:  Speed:
0%
Jeg godkjenner at jeg har nødvendige rettigheter for å laste opp bildet!
Innsendt bilder
Trykk på et bilde for å se i stor størrelse og for å kunne gi din(e) stemmer
ALLE INNSENDTE BILDER (ALLE TEMA)

 
 Vinnerbilde for tema "En vidunderlig dag"
Vinner i mai måned er et bilde innsendt av Vanja Slydahl. Bildet er fra en tur barnehagen hadde til Prestevannet i Tromsø. På bildet danner barna en fin form og fotografiet formelig oser av innlevelse og nysgjerrighet. Det er ikke vanskelig å forestille seg at dette var en vidunderlig dag.
Vinnerbilde

Vinnerbilde for tema "Gode venner"
Vinneren av månedens bilde i mars er Mari Hageengen fra Hundremeterskogen barnehage. Bildet får fram en flott stemning, hvor sollyset gir liv til gyllne hårlokker. Barna framstår i stor kontrast takket være skyggepartiet. På den andre siden skimter vi lyset. Et stemningsbilde hvor lyset spiller en viktig rolle for resultatet.
Vinnerbilde

Vinnerbilde for tema "Vinterglede"
På bildet er barna fanget i et magisk øyeblikk i lek i snøen. Barna utstråler glede og bildet beskriver et herlig kaos med ivrig lek i snøen. Snøen reflekterer det naturlige dagslyset slik at barna får et jevnt og mykt lys i ansiktet.
Det er veldig effektfullt at ungene leker nede i en snøgrop, da vi får en diagonal forgrunn med snø - som samspiller fint med den diagonale linjen til snøen like bak barna. Dette er et virkelig flott foto!
Vinnerbilde
INFORMASJON OM KONKURRANSEN
Juryering
Vinnere vil kåres gjennom en kombinasjon av stemmer fra dere brukere, og en fagjury (50-50). Fagjuryen består av Fotografene Klausine Røtnes og Nils Olav Mevatne og Redaktør Kjell Simonsen
Kriterier
Hver måned er det et tema som vil ligge til grunn for vurderingene til månedens bilde, ellers vil bildene bli vurdert på fritt grunnlag hvor idé, fantasi, komposisjon, hva bildet forteller, kontraster og lek er vesentlige elementer. Det fototekniske spiller også en rolle, men er ikke det viktigste i denne konkurransen.
Temaer for 2012 er:
 • Februar: Vinterglede
  Mars: Gode venner
  April: Lek for livet           
  Mai: En vidunderlig dag
  Juni: Undersøkelser og oppdagelser
  August: Årets skrubbsår
  September: Vannlek
  Oktober: Høstfarger
  November: Barnehagens rom
  Desember: Leketøy
 • Avstemming
  Du kan stemme på ditt favorittbilde. Se gjennom bildene for den måneden vi er inne i, og stem fram det du liker best.
  Opphavsrett
  Konkurransen arrangeres av Habitus as. Når man laster opp et bilde gir man samtidig samtykke til at fotografiet kan publiseres på nettsidene www.barnehageforum.no. Lov om opphavsrett til åndsverk gjelder for alle innsendte bidrag. Innsendte bidrag kan ikke utnyttes kommersielt uten skriftlig samtykke. Vi anbefaler at du leser datatilsynets veileder om håndtering av bilder av barn på internett. I beste mening. Barnehageforum har laget en erklæring om bruk av foto av ditt barn som du kan laste ned til fritt bruk.
VINN FLOTTE PREMIER
Innsenderen av "Månedens bilde" vil kunne velge en fagbok fra vår pedagogiske bokklubb.

Årets bilde (kåring i janauar 2013) vil få gavekort for å kjøpe fotoutstyr for 3000 kroner.